Nieuwe hobby

Het begon met onze twee Berkshirezeugen; Megan en Kate. Uiteindelijk zijn we verder gegaan met de fokkerij met Megan en heeft zij in februari 2020 haar eerste toom biggetjes gekregen. Sinds het verhuizen naar de boerderij in Oldehove is Date ook “besmet” met het “varkensvirus” en wordt de fokkerij door ons drieën voortgezet.

 

Collectie

Het is niet bij Megan en Kate gebleven; er zijn inmiddels meerdere varkens bij gekomen bij ons op de boerderij in Oldehove. We hebben Berkshires. Met alle varkens fokken we verder en af en toe gaat er een varken naar de slacht. We  fokken uitsluitend met de Berkshires omdat ze zo vriendelijk zijn, makkelijk achter stroomdraad te houden zijn en heerlijk, exclusief vlees geven.

 

Biggetjes

We hebben of verwachten de volgende tomen:

 

  • 29 juni:: biggen van Leonoor x Pumba
  • 17 juli: biggen van Mathilde x Bart

 

Wil je ook graag met varkens beginnen en een big reserveren? Dat kan! De biggetjes kosten €150 per stuk en je kunt kiezen uit zeugjes, beertjes en borgjes (gecastreerde beertjes).

 

Vlees

Varkensvlees

Van onze varkens komt ongeveer 100 kg vlees. We laten niet alleen stukken vlees uitsnijden, maar ook rollades en droge worsten maken bijvoorbeeld. Heb je interesse vlees? Bel of mail ons gerust!

 

Rundvlees

Af en toe regelen we de slacht van een volledig biologisch grootgebrachte koe van goede afkomst. Er zijn dan vleespakketten verkrijgbaar vanaf €15 per kg. Je kunt ook kiezen voor enkel gehakt bijvoorbeeld, prijzen op aanvraag!

 

Al het vlees leveren we diepgevroren in pakketten tussen de 250 en 750 gram.