Lessen

Vanaf 1 september 2020 zijn we gestart met het geven van lessen met onze paarden. Deze lessen zijn voor jong en oud, en je kunt zowel deelnemen met eigen paard of pony, als met een paard of pony van ons. We geven de lessen in kleine groepen (maximaal 3 combinaties per les (45 minuten) zodat er voor iedereen genoeg aandacht is en we de veiligheid tijdens het rijden en de omgang met de paarden kunnen waarborgen. Als je liever alleen rijdt om wat voor reden dan ook, dan is privéles ook een optie!

 

De lessen voor kinderen en volwassenen die net beginnen, zullen volledig aangepast zijn naar het niveau van de lessers. Het kan zijn dat we je aanraden eerst enkele privélessen te volgen, voordat je de overstap maakt naar groepslessen. Zo heb je een stevige basis! Wanneer de ruiter (en het paard) er aan toe zijn en hier behoefte aan hebben, wisselen we de dressuurles af met springles. Daarnaast vinden we het heel erg belangrijk dat alle facetten van het werken met paarden voorbij komen. Het kan dus heel goed zijn dat je niet iedere les op de rug van je paard zit; er is naast het paard ook heel veel (misschien nog wel veel meer!) te leren!

 

 Wil je graag een plekje bemachtigen? Neem gerust contact met ons op!


Wie geven er les?


Juf Marjan

 

Hoi! Mijn naam is Marjan, ik ben 24 jaar en woon sinds kort met mijn vriend in Oldehove. 

 

Toen ik nog bij mijn ouders in Niehove woonde, heb ik 7 jaar lang een eigen pony gehad; Jerry. Met Jerry kon ik bijna alles. Ik heb ontzettend veel plezier met hem gehad. Helaas groeide Jerry niet met mij mee en hebben we besloten om hem te verkopen. Toen heb ik Fieneke leren kennen! Fieneke heeft Jerry gekocht voor de manege in Kloosterburen, waar hij nog altijd staat.

 

Toen Fieneke mij vroeg of ik haar wilde helpen met de lessen, was ik gelijk enthousiast. Hiermee kan ik twee dingen combineren die ik ontzettend leuk vind; kinderen begeleiden en met paarden bezig zijn. Ik ben daarnaast afgestudeerd aan de Pabo en werk 4 dagen op een basisschool in Zuidhorn. 

 

Juf Marjan valt momenteel in op het moment dat er een andere instructrice uitvalt.

Juf Marije

 

Hallo! Ik ben Marije, woon samen met mijn vriend in Rasquert waar we een akkerbouwbedrijf hebben. Als hobby hebben we samen 7 paarden en proberen we ieder jaar 2 of 3 veulentjes te fokken. Mijn hart ligt bij de haflingers, daar rij ik wedstrijden mee en probeer op keuringen een mooie plek te behalen.

In het lesgeven houd ik er van iemand steeds een beetje uit te blijven dagen om zo stukje bij beetje steeds beter te worden.

 

Juf Marije geeft les op woensdag.

Juf Daphne

 

Mijn naam is Daphne Oomkens en sinds juli 2021 betrokken bij De Groote Kampen en help ik met veel plezier mee met het organiseren van activiteiten, zoals bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden en ponykampen.  Sinds september 2021 ben ik ook weer gaan lesgeven op de zaterdagochtend. Net als Fieneke heb ik daarvoor een lange tijd met veel plezier paardrijles gegeven op de manege in Kloosterburen. Het lesgeven aan kinderen heeft mij altijd al getrokken. Destijds lukte het mij in verband met drukte niet om de zaterdagochtend te blijven lesgeven en heb ik toen de keuze gemaakt om afstand van te doen van het lesgeven.

Toch bleef het lesgeven mij trekken en heb ik samen met Fieneke gekeken naar een moment dat voor mij beter past om les te kunnen blijven geven en welke invulling deze lessen betreft. Sinds oktober 2022 geef ik dan ook weer met veel plezier les op de dinsdagavond (vanaf 18:00 uur).

Ik vind het ontzettend leuk om naast mijn functie als Casemanager Jeugd, mijn passie voor het lesgeven te kunnen blijven invullen. Daarnaast vind ik het onwijs waardevol om de hulpverlening te combineren met de inzet van paarden. Zie ook: www.instagram.com/leermeermetpaarden. Ben je naast de reguliere les die ik geef, benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Stuur mij gerust een berichtje!

Hopelijk zien we elkaar snel op De Groote Kampen!

 

Juf Daphne geeft les op dinsdagavond.

Juf Fieneke

 

De meeste mensen die bij ons op de boerderij komen, kennen mij wel.

Ik heb een lange tijd met heel veel plezier les gegeven op de manege in Kloosterburen. Helaas kon ik daar door veranderende regelgeving niet blijven lesgeven. Toen we op de boerderij kwamen wonen, kwam ik er achter dat in de omgeving van Oldehove niet zo veel mogelijkheden waren tot het volgen van paardrijles. Sindsdien heb ik het lesgeven weer opgepakt en ik vind het nog steeds geweldig! 

 

Naast paardrijles geven, sta ik ook voor de klas op de basisschool en in het volwassenonderwijs. Momenteel geef ik het meeste les aan de opleiding tot medisch secretaresse.

 

Ik geef momenteel op de boerderij les als er iemand uitvalt..